In de ‘Betuwe Totaal’ van oktober 2022 is het volgende artikel te lezen over onze praktijk. Wij willen ‘Betuwe Totaal’ hier hartelijk voor bedanken!

Volgens het Nederlands woordenboek voor Onderwijs is een definitie van fysiotherapie: ‘Massage en oefeningen om pijnlijke botten en spieren te verbeteren’. Maar fysiotherapie kan veel meer zijn dan dat: Bij praktijk de Toren is fysiotherapie nooit standaard therapie.

Fysiotherapie op maat
Waar men vaak denkt dat de therapeut jouw klacht plaatselijk gaat behandelen, wordt er hier meer gekeken naar het lichaam als geheel. Spieren, botten, pezen en organen staan met elkaar in verbinding en werken samen door onder andere de fascia (bindweefsel). Zo kan het gebeuren dat je nekklachten oorspronkelijk zijn ontstaan door problemen in je buik. “We gaan het gesprek met je aan en willen je lichaam en leefwijze leren kennen. Zo weten we waar je klacht vandaan komt en kunnen we onze behandeling en adviezen daarop aanpassen’, aldus eigenaresse Wijnie van Doodewaard.

Ons fascinerende lichaam
Het team bij Praktijk de Toren bestaat uit drie enthousiaste fysiotherapeuten met veel ervaring in een groot aantal behandelmogelijkheden rondom de fascia. Ze werken individueel, in ruime behandelkamers. Aan de wanden hangen afbeeldingen van het menselijk lichaam, waar je in één oogopslag kunt zien hoe mooi ons lichaam in elkaar zit en waar het tijdelijk allemaal even mis kan gaan. De diagnose en behandelingen worden altijd heel goed uitgelegd en onderbouwd. Welke klacht je ook hebt, van artrose tot hyperventilatie, bekkenklachten tot herstel na operatie, sportblessure tot hoofdpijn, huilbaby tot oedeem, deze manier van fysiotherapie/fasciatherapie kan erg veel resultaat geven.

Hoe vast zit jij?
Wijnie: ‘Je moet gaan snappen waar het mis is gegaan. Pas als je dat begrijpt, weet je hoe je het een volgende keer kunt voorkomen. Daar gaat soms wat tijd overheen, je valt soms terug in je oude gewoontes. Lastig voor jou, maar het zorgt ook voor mooie inzichten.’ Klachten zijn in de loop der jaren veranderd, de behandelingen daaromheen bewegen mee. Een klacht verhelpen doet de therapeut niet meer alleen, maar juist samen mét jou. Fysiotherapie volgen in Praktijk de Toren geeft je inzicht in je manier van leven, inzicht in de oorsprong van je (pijn)klachten, gerichte oefeningen voor thuis en een doeltreffende complete behandeling. Niet voor jou, maar met jou!

Dus de bal is aan jou!